«Η εκπαίδευση στο στόχο ξανά» από την ActionAid

Το σχο20150508_082425λείο μας συμμετείχε στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015» της ActionAid με θέμα «Η εκπαίδευση στον στόχο ξανά». Με βάση το υποστηρικτικό υλικό της εκστρατείας, οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ, αντάλλαξαν απόψεις και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το φαινόμενο ότι εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο (περίπου 58 εκατομμύρια) δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Έπειτα από την εβδομάδα δράσης, οι μαθητές κάθε τμήματος επέλεξαν, σχημάτισαν και φωτογράφισαν μια λέξη για να συμπληρώσουν τη φράση «Εάν όλοι πηγαίναμε σχολείο, ο κόσμος θα ήταν πιο …». Σκοπός είναι η φωτογραφία κάθε λέξης να μπει στο τελικό βίντεο που θα αποσταλεί στον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, οποίος θα ταξιδέψει τον Σεπτέμβρη του 2015 στην ειδική διάσκεψη για την Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Νέα Υόρκη.

20150505_133823

Κάθε τμήμα επέλεξε διαφορετική λέξη για να συμπληρώσει την παραπάνω φράση, καθώς και διαφορετικό τρόπο για να τη σχηματίσει.

Συγκεκριμένα, το Γ?1 επέλεξε τη λέξη «ανθρώπινος», την οποία σχημάτισαν οι μαθητές κρατώντας καρτέλες με τα κεφαλαία γράμματα της λέξης.

action1

Οι μαθητές του Γ?2 επέλεξαν τη λέξη «δίκαιος», της οποίας τα γράμματα σχημάτισαν με βότσαλα, με τα μολύβια τους και με τα σώματά τους στο προαύλιο του σχολείου.

actionaid2

Η Ε? τάξη επέλεξε να συμπληρώσει τη φράση με τη λέξη «συμφιλιωμένος». Οι μαθητές παρουσίασαν τη λέξη τους στη νοηματική γλώσσα, σχηματίζοντας τα γράμματα με τα χέρια τους.

action3