Επίσκεψη των μαθητών της Στ τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο Λεχαινών

Την Παρασκευή στις 5 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Στ τάξης με τους δασκάλους τους Μαρία Γιαννακοπούλου και Τάσο Καπώνη επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Λεχαινών. Τους ξενάγησε στα εκθέματα του σχολείου ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών, κ. Γιώργος Γαλάτης και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα επαγγέλματα και τον τρόπο ζωής μιας άλλης εποχής.

DSCN0450

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την Τετάρτη, στις 3 Δεκεμβρίου, τιμήθηκε στο σχολείο μας η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Το σχολείο μας επισκέφτηκε ο μαραθωνοδρόμος, κ.Τάσος Παπούλιας, οποίος μίλησε στα παιδιά για την προσωπική του περιπέτεια, όταν στα 22 του χρόνια κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο τον άφησε παράλυτο και άλαλο. Περιέγραψε τον αγώνα του να επανέλθει και το πώς κατάφερε να διαψεύσει τις ιατρικές γνωματεύσεις και να γίνει τελικά μαραθωνοδρόμος. Έχει τρέξει συνολικά σε 15 ημιμαραθώνιους και τρεις μαραθώνιους στην Ελλάδα και σε 3 μαραθώνιους δρόμους σε όλο τον κόσμο.

Οι μαθητές μας διδάχτηκαν μέσα από αυτή την επίσκεψη για τη δύναμη της ψυχής των ατόμων με αναπηρία.

DSCN0443

Επίσκεψη των μαθητών της Στ τάξης στις Αλυκές

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου τις Αλυκές Λεχαινών με το δάσκαλο, Τάσο Καπώνη και την εκπαιδευτικό Πληροφορικής, Θεοδούλα Γιαννακούδη.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών, κος Γιώργος Γαλάτης ξενάγησε τα παιδιά στο χώρο των Αλυκών, οι οποίες τροφοδοτούσαν με αλάτι επί αιώνες όλη την Πελοπόννησο και έκλεισαν οριστικά στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο κος Γαλάτης περιέγραψε στα παιδιά τη διαδικασία με την οποία γινόταν η εξαγωγή του αλατιού και τις υποδομές που υπήρχαν κάποτε για να συγκεντρώνεται, να μεταφέρεται και να ζυγίζεται το αλάτι. Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για τις αλυκές της περιοχής κι είχαν πολλές απορίες τις οποίες έλυσε ο κος Γαλάτης.

DSCN0412 DSCN0419 DSCN0431

Επέτειος της 17 Νοέμβρη Σχ. Έτος 2014

Τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου τιμήθηκε στο σχολείο μας η επέτειος του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές της Ε” τάξης με την καθοδήγηση και την οργάνωση της δασκάλας τους, Βασιλικής Συριοπούλου,  αφηγήθηκαν τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και μέσα από θεατρικά δρώμενα πέρασαν το πνεύμα της επετείους σε όλους.

Τη χορωδία καθοδήγησε ο μουσικός Γιώργος Μοσχονάς.

17nov.jpg