Τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Την Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014, οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» στο πλαίσιο του προγράμματος «CYBERKID» που υλοποιείται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο και πώς μπορούν να προστατεύσουν τον υπολογιστή τους, αλλά κυρίως την προσωπική τους ζωή όταν πλοηγούνται στο διαδίκτυο. Επιπλέον, οι μαθητές ενημερώθηκαν από ψυχολόγο για το πρόβλημα του εθισμού στο διαδίκτυο στα παιδιά, τα συμπτώματα του και το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Στο τέλος, οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ζωντανά τις ερωτήσεις τους και τους προβληματισμούς τους στους εξειδικευμένους αξιωματικούς και να πάρουν απαντήσεις.

Τα παιδιά απέκτησαν πολλά εφόδια, ώστε να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με ασφαλή τρόπο για τη σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα.

Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

DSCN0292Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάστηκε και φέτος στο 2ο Δημοτικό Λεχαινών, στις 27 Οκτωβρίου, με την εκδήλωση που ετοίμασαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τη Μαρία Γιαννακοπούλου και τον Τάσο Καπώνη. Οι μαθητές παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα και απήγγειλαν ποιήματα που απέδωσαν τη βαρύτητα της επετείου. Τη χορωδία δίδαξε και συντόνισε ο μουσικός του σχολείου, Γιώργος Μοσχονάς.

28okt

Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Στις 24 Οκτωβρίου 2014, παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας, οι μαθητές του σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν από τους δασκάλους και τις δασκάλες τους για το θέμα της παχυσαρκίας μέσα από συζήτηση.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της Δ” και Ε” τάξης εργάστηκαν ανά ομάδες στην κατασκευή δύο πανό που έγραφαν τα μηνύματα «Χάνω βάρος, κερδίζω ζωή» και «Ναι στην υγεία, όχι στην παχυσαρκία». Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό με την καθοδήγηση της δασκάλας των εικαστικών, Φώφης Δροσινού, και τα πανό αναρτήθηκαν στους τοίχους του σχολείου μας.

DSCN0252DSCN0276DSCN0329DSCN0273    DSCN0330