Το σχολείο μας υποδέχτηκε την Εθνική Λυρική Σκηνή

Στις 4-5 Ιουνίου η Εθνική Λυρική Σκηνή επισκέφτηκε το σχολείο μας για ένα δημιουργικό και εκπαιδευτικό διήμερο. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της όπερας «από μέσα», αφού τις δυο μέρες έλαβαν μέρος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής της όπερας του Τζοακίνο Ροσσίνι Ο κουρέας της Σεβίλλης.

Ήδη πριν η ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φτάσει στα σχολείο,  οι μαθητές μας είχαν προετοιμάσει μέρος σκηνικών αντικειμένων του έργου με την εκπαιδευτικό των Εικαστικών, κα. Εφυροσύνη Δροσινού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την άφιξη των καλλιτεχνικών εκπαιδευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την πρώτη μέρα, τα παιδιά παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και εικαστικής έκφρασης που στόχο είχαν την εξοικοίωσή τους  με το μουσικό θέατρο και συγκεκριμένα με τον κόσμο της όπερας. Στα εργαστήρια συμμετείχε  η Ορχήστρα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά το μαέστρο, τους μονωδούς και τους χορευτές και η μέρα ιλοκληρώθηκε με τη μουσική πρόβα για το φινάλε του έργου στην οποία συμμετείχε η σχολική χορωδία.
Τη δεύτερη μέρα  τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με κάποιους από τους συντελεστές όπως φωτιστές, ενδύτριες, μακιγέρ και βοηθό σκηνοθέτη. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο σινέ Άστρον με συμμετοχή των παιδιών στη χορωδία και κοινό τους δασκάλους και συμμαθητές τους.
O
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA